Goei snoei?

Update :  versie juli 2023 

Je hoort het niet en ziet het niet, maar achter de schermen van BBB wordt stevig gewerkt. In samenwerking met zusterorganisaties van andere Europese landen worden technische standaarden voor boomverzorging vormgegeven in de internationaal samengestelde werkgroep TeST (Technical Standards in Treework).

Wat heb ik daaraan? In een technische standaard wordt duidelijk omschreven wat goede praktijken zijn in een vakgebied. Het uiteindelijke doel is dus om jou, als opgeleide, professionele boomverzorger te onderscheiden van onvoldoende opgeleide ‘boomsnoeiers’ en om (publieke en private) klanten te ondersteunen in hun zoektocht naar kwalitatief boomonderhoud. Omdat de technische standaarden bovendien internationaal worden uitgevaardigd, zullen ze een zeer breed draagvlak hebben.

Abstract? Nope! De werkgroep TeST heeft namelijk al een eerste worp gedaan: de European Tree Pruning Standard (ETPS). BBB en onze Nederlandse vakbroeders van KPB hebben deze ook netjes vertaald naar het Nederlands. Klik, lees, download de ETPS en pas ze toe!

NieuwsberichtEuropese Standaard Snoeien van Bomen