VOLZET!  Terug in Schilde

23 januari 2024: Boomcafé De Boomtoerist  

Een zoektocht naar het verleden en de toekomst van bomen.

Voor deze lezing werkt Bomen Beter Beheren samen met het Gents Milieu Front. Het is een primeur en gezien we dezelfde waarden onderschrijven kan het niet anders dan een succes worden.

3 jaar geleden startte Dirk Waelput aka De Boomtoerist met het fotograferen van merkwaardige bomen uit Vlaanderen en Noord-Frankrijk. Bomen die op het eerste gezicht er niet zo spectaculair uitzien, maar waar wel altijd een verhaal aan verbonden is. Daarna ging hij fietste hij langs koningsbomen en vredesbomen die respectievelijk in 1990 en 2018 werden aangeplant.

Hij wil met zijn project nagaan hoe we met oude en jonge bomen omgaan en hun nut onder de aandacht brengen. Bomen zijn onze toekomst. Zonder hen letterlijk en figuurlijk geen zuurstof voor ons als mens om te leven.
Vanuit de fietstochten langs al deze merkwaardige bomen ontstond het idee om de aanplant van toekomstbomen te stimuleren. Een toekomstboom staat alleen in een straat of op een plein en krijgt genoeg ruimte en garanties op een lang leven. Een toekomst van minstens 100 jaar onbezorgd groeien staat voorop.

Locatie:

Maaltebruggepark in het clubhuis van de Schuttersgilde.

Parkeren kan in de Leebeekstraat.

Aan de R4 kun je in het park lopen tot aan het clubhuis.

Deze lezing is exclusief voor leden van Bomen Beter Beheren en leden van het Gents Milieu front. Lid worden van Bomen Beter Beheren kan via onze websitepagina ‘lid worden’

Prijs: gratis (enkel leden)

Datum en uur: 23 januari 2024, 19u30

ETW uren: 2 uur

De boomtoerist te Schilde

Deze activiteit was in enkele uren volzet.  We brengen dit een tweede keer in Schilde.  Alle info en ischrijven kan via onderstaande knop.

Info en inschrijven editie te Schilde

ActiviteitenBoomcafé: De Boomtoerist – Gent