29 februari 2024: Boomcafé – Big Canopy Campout – Zwalm

Door Sven Vermaut

Dat boomverzorgers een hart van hout hebben is algemeen geweten . Velen onder ons voelen een grote connectie met bomen, bossen en wouden. Enkelen gaan op de barricades staan.

In 2017 ontstond Big Canopy Campout als jaarlijks outdoor evenement dat wereldwijd bossen viert en tegelijkertijd steun en middelen verzamelt om inheemse bossen in de toekomst te beschermen.

Sven Vermaut is één van de Belgische voortrekkers. Hij brengt voor ons het verhaal van een groep jonge woudbeschermers uit de Siekoya Remolino gemeenschap in het noordoostelijke Amazone regenwoud in Ecuador. Zij hebben, samen met de generaties voor hen, vele jaren gevochten om hun voorouderlijk land in het Amazone regenwoud van Ecuador te beschermen.

Sven trok vorige zomer samen met zijn gezin, collega boomverzorger Nora Cordier en het team van Big Canopy Campout naar het Siekopai Sustainable Income Project. Wat ze daar deden of wat jij in de toekomst kan doen, kom je te weten op deze goeie ouwe dia-reisverslag-avond. (Tip: Sven bewaart zijn grootste avonturen voor achteraf aan de toog )

Locatie gewijzigd!

ZAPPA

Moortselestraat 7

9860 Oosterzele

Muziekcafe De Giraf

Stationsstraat 2

9630 Zwalm

Praktisch

Timing

Start: 19u30
Einde: 22u

Kostprijs

  • Leden:  gratis
  • Niet leden: gratis

Bijkomende info

  • Max. 80 deelnemers
  • ETW-uren: 2u

 

Inschrijven boomcafé Big Canopé Campout

ActiviteitenBoomcafé: Big Canopy Campout door Sven Vermaut