Partners.
Maximale samenwerking met gelijkgestemde organisaties en partners die onze missie ondersteunen.
Om onze doelstellingen te realiseren, streeft Bomen Beter Beheren vzw naar maximale samenwerking met gelijkgestemde organisaties en partners die onze missie ondersteunen. We zoeken actief naar synergieën met organisaties zoals de regionale landschappen, Embuild, BOS+, VVOG, BAAs en andere groengerichte initiatieven om kennis, middelen en best practices te delen. Daarnaast willen we samenwerken met organisaties die onze doelgroepen verzamelen en vertegenwoordigen, zoals de Bouwunie en VVSG.
Door samen te werken met deze partners, kunnen we onze impact vergroten, een breder publiek bereiken en gezamenlijk streven naar een groenere en duurzamere omgeving. Deze samenwerkingen stellen ons in staat om zowel op lokaal als regionaal niveau effectiever te opereren en een geïntegreerde aanpak te bevorderen in het beheer en behoud van bomen en groenstructuren in Vlaanderen.
BAAs-ISA
Overkoepelende organisatie die instaat voor het inrichten van het Belgisch kampioenschap boomklimmen.
KPB-ISA
Onze zusterorganisatie in Nederland. De Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB) is opgericht in 1982 en vierde in 2022 haar 40-jarig bestaan.
Met de aansluiting bij de Society of Arboriculture (ISA), de grootste internationale vereniging van boomverzorgers, is in 2000 een belangrijke stap in de geschiedenis van de vereniging gezet.
Bos+
BOS+ werkt elke dag aan een veerkrachtige wereld vol bos en bomen, voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en een groter welzijn voor mens, plant en dier. Hier en in de tropen.
Vereniging voor openbaar groen
is een vereniging van Vlaamse steden en gemeenten met het statuut van een Vereniging zonder winstoogmerk (vzw).
De aangesloten steden, gemeenten en provincies hebben het statuut van werkelijk lid. Natuurlijke en publiek-rechtelijke personen kunnen aansluiten als toegetreden lid.
Embuild+
Embuild, vroeger de Confederatie Bouw, is opgericht in 1946 en bestaat uit 12 lokale verenigingen, 3 gewestelijke entiteiten, 17 beroepsverenigingen en de centrale entiteit. Ze werken allemaal samen om aan onze leden de beste dienstverlening op maat aan te bieden.
Onze medewerkers zetten zich elke dag in voor onze leden. Ze geven opleidingen en stellen hun expertise ter beschikking van grote en kleine bouwbedrijven. We behandelen juridische, sociale en fiscale thema's. En we promoten de verschillende beroepen die de bouwsector rijk is.
Regionale landschappen
Onze missie
Samen voor meer kwaliteitsvolle landschappen, geïnspireerd door het verleden en klaar voor de toekomst.
Onze visie
De uitdagingen op het vlak van klimaat, ruimtelijke ordening en biodiversiteit zijn enorm. Regionale Landschappen gaan die uitdagingen in heel Vlaanderen aan door te werken aan robuuste landschappen. Die zorgen voor klimaatbuffering, zijn biodivers en bieden ruimte aan voedselproductie en recreatie.
Verankerd in de streek en verbonden met gemeenten, provincies, Vlaanderen en Europa verbinden Regionale Landschappen partners en inwoners met het landschap en brengen hen samen om dat landschap hedendaags en duurzaam vorm te geven.
Arboresco
Vereniging van boomambachtslieden Wallonië
- De boom is een levend wezen
Zijn levensduur en omvang overtreffen die van alle andere levende wezens. Deze kenmerken zullen alle benaderingen met betrekking tot de boom bepalen. - Handelen moet gebaseerd zijn op kennis
Alleen theoretische kennis, ondersteund door ervaring, kan intelligentie en samenhang garanderen bij handelingen rondom de boom. De ondertekenaar verplicht zich om informatie te zoeken om zowel zijn theoretische als praktische vaardigheden te vergroten. - Verworven kennis is niet onveranderlijk
Regelmatige heroverweging van kennis is noodzakelijk door de voortdurende evolutie van inzichten. De ondertekenaar verplicht zich om deze heroverweging niet te vermijden. - Communicatie is essentieel
Respect voor de ander en vertrouwen moeten de relaties tussen ondertekenaars leiden, ten voordele van de boom. Uitwisseling van kennis en ervaringen is dynamisch en bevordert de ontwikkeling van collectieve kennis.