Bomen Beter Beheren

webinar Roetschorsschimmel

Roetschorsschimmel:  wat is het, hoe ernstig is het voor onze gezondheid en hoe gaan we er mee om?

3 afbeeldingen naast elkaar van Roetschorsschimmel

Het aantal ziekten en plagen neemt in razend snel tempo toe. Bloedingsziekte op paardenkastanje, essentaksterfte op es, Cryphonectria bij tamme kastanje en nu ook roetschorsschimmel bij esdoorn.

Nog nooit van gehoord of denk je dat je het overal ziet, maar je bent niet zeker?

Kom dan zeker naar dit boeiende webinar. Arthur De Haeck van het INBO toont ons hoe je deze schimmel herkent, wat de oorzaken zijn en welke impact het heeft op de boom.

Verder schijnt het dat de schimmelsporen klachten aan de luchtwegen kunnen veroorzaken.

Hoe ernstig is het en hoe kunnen we onszelf en onze omgeving er tegen beschermen? Sciensano die het afgelopen jaar grote bekendheid heeft verkregen wegens die andere aandoening aan de luchtwegen komt er over vertellen.

Tot slot willen we ook weten waar we met het aangetaste hout heen moeten en op welke manier we dit moeten aanbieden. OVAM geeft ons de meest actuele stand van zaken.

  • Wanneer: 26 mei om 20u – einduur om 22u
  • Waar: vanuit uw luie zetel, via Teams, u weet waarom. Laat u niet afschrikken, u heeft hier geen speciale programma’s voor nodig. Deelnemen kan gewoon door te klikken op de link in de mail die u zult ontvangen.
  • Kostprijs :  gratis

Stuur deze info gerust door naar collega’s of geïnteresseerden…  Hier kan u de uitnodiging ‘webinar roetschorsschimmel’ in PDF vinden.

banner uitnodiging roetschorsschimmel