Bomen Beter Beheren

Studiedag Compost-thee

Een studiedag voor zowel de compost-thee newbie als de fervente brouwer. We duiken ondergronds en laten ons leiden door de ervaringen van Carlos Verhelst. Hij kan steunen op zijn rijke ervaring als boomkweker. De laatste jaren is hij actief voor de provincie Antwerpen op het domein van het Rivierenhof waar hij intussen heel wat praktijkervaring opgedaan heeft in het brouwen van en werken met compost-thee. Een werk in voortdurende ontwikkeling, zoals hij ons zal laten zien.

We vertrekken vanuit het bodemvoedselweb en stellen alle basisbeginselen nog eens scherp om zo verder te graven in de wondere wereld van compost, een universum vol met organismen uit het bodemvoedselweb. En zoals jullie weten is niet alle compost hetzelfde!

Eens we de ‘juiste’ compost hebben kunnen we aan het brouwen slaan. Carlos zal ons de knepen van het vak bijbrengen: hoe begin je aan een brouwsel, wat hou je in het oog tijdens het brouwproces, welke verschillende brouwprocessen zijn er,  do’s en dont’s, …

We sluiten af met een tête-à-tête met het microscopisch leven waar het ons allemaal om te doen is: we schuiven verschillende compost-thees onder de microscoop en ontdekken samen wat er allemaal krioelt en wriemelt. Hierbij dan ook een warme oproep aan al die compost-thee brouwers onder jullie om allemaal een staal van jullie eigen compost-thee mee te brengen! Hoe meer verschillende brouwmethodes en compost hoe beter. Des te interessanter wordt de discussie achteraf.

Genoeg redenen dus om er zeker bij te zijn!
Schrijf je in en breng zoveel mogelijk schimmels, Protozoa en Nematoden mee.

Praktisch

Datum

Zaterdag 20 november – 10u tot 17u

Locatie

Erfgoedsite Ename

Lotharingenstraat 1
9700 Ename

Prijs en inschrijven

Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen aan deze studiedag