Bomen Beter Beheren

7 november groeiplaatsonderzoek/ -verbetering

7 november groeiplaatsonderzoek/ -verbetering

Beste leden

Na het  BBB weekend zijn we met onze volgende studiedag over groeiplaatsonderzoek/ -verbetering toegekomen aan onze laatste studiedag van dit jaar.

Maar al te vaak komen we bij bomen in aanraking met problemen die standplaats gerelateerd zijn. Vaak moet je niet al te ver zoeken naar de oorzaak van de problemen,  het is dan echter wel interessant om vermoedens te kunnen onderbouwen.  Kom je er echt niet achter met schop en grondboor wat er schort aan de standplaats, dan zal je misschien toch moeten grijpen naar iets meer gesofisticeerde onderzoeksapparatuur.

Tijdens de studiedag zal onderzoeksapparatuur  worden gedemonstreerd die ook kan uitgetest worden.   Op locatie behandelen we verschillende cases die we samen analyseren en waar we gezamenlijk een advies  vormen.

Het onderzoeksmateriaal wordt ons gedemonstreerd door het bedrijf Eijkelkamp Soil & Water, hun vertegenwoordiger zal samen met een extern onderzoeker  zorgen voor de nodige uitleg over apparatuur en bekomen resultaten.

De studiedag vindt plaats op 7 november 2015 op Domein de Heerlijckyt van Elsmeren , Weg op Halen 2 in Geetbets.  Link locatie : Heerlijckyt Van Elsmeren.

Er is ontvangst vanaf 9.00 h, om 9.30 h gaan we van start. We hopen te kunnen afronden om 17.00 h.

Gelieve op voorhand in te schrijven zodat we voor iedereen middagmaal kunnen voorzien.

Inschrijven

Heerlijckyt Van Elsmeren