Bomen Beter Beheren

BBBomenreis 2015 dag 3

OAuthException: (#200) Missing Permissions

We zijn de dag begonnen in Liernu, waar we ontvangen werden door een delegatie van de Confrêrie du Gros Chêne. Zij hebben ons de kans gegeven om de eik van Liernu in detail te bekijken. Als wederdienst hebben zij ons gevraagd om onze bevindingen over de eik en onze adviezen voor een beter beheer door te sturen. Wordt zeker vervolgd.

Als afsluiter zijn we dan doorgereden naar De Duboislan in Groenendal waar we het bosreservaat Joseph Swaenepoel hebben kunnen bezoeken. Hoewel dat in principe vrij toegankelijk is, was dat voor de meesten onder ons toch een verrassende kennismaking. De natuurlijke ontwikkeling van dit bos gaf ons een inzicht in de evolutie van bomen in een natuurlijke situatie.

Deze reis in eigen land is voor ons zeker een verrassende ervaring geweest, niet alleen door de soms onverwachte rijkdom, maar zeker, en vooral, door de bereidwilligheid van de beheerders om met ons in discussie te gaan. Als er een negatieve opmerking gemaakt moet worden, dan is het wel dat drie dagen veel te snel om zijn en dat je altijd met het gevoel achterblijft dat je nog zoveel andere plaatsen had willen bezoeken..