Bomen Beter Beheren

Arboweekend 2021 – info & inschrijven

Beste boomliefhebber

Zoals reeds eerder aangekondigd gaat het Arboweekend 2021 door van vrijdag 8 tot en met zondag 10 oktober. Achter de schermen hebben we ondertussen niet stil gezeten en voorlopig zijn de volgende sprekers al bevestigd:

Vrijdagavond

  • Arthur De Haeck – INBO – Hoe hij als boswetenschapper een boom onderzoekt

Zaterdag

  • Eric Imschoot – demonstratie natuurlijke bijenkast in een boom (Klotzbeute)
  • Jef Wynants – Al 35 miljoen jaar bijen in holle bomen
  • Ruben Rogier – Wortels en wortelsystemen bij bomen
  • Film: ‘Intelligent Trees’

Zondag

  • Bart Opstaele – Voorstelling Atlas wilde bomen en struiken
  • Willy Detiger – Hoe kunnen we het bodemleven meten?

We verwelkomen iedereen graag op vrijdag 8 oktober vanaf 17u.

De aperitief zal klaarstaan!

Het gaat door op een scoutsterrein waar je een tent kunt opzetten of je camper parkeren. Er zijn plaatsen om binnen te slapen in een lokaal. Ook in dat geval dien je eigen slaapzak en slaapmatje te voorzien. Er zal catering zijn van het avondeten op vrijdag tot en met de lunch op zondag.

Inschrijvingsprijzen zijn 100 euro incl. BTW voor leden en 130 euro incl. BTW voor niet-leden (tijdens het aanmelden heb je de mogelijkheid om je lid te maken,  en aan ledenprijs deel te nemen, de 30€ voordeel wordt direct verrekend).

De werkgroep activiteiten is er na een Coronastilte vol enthousiasme opnieuw in gevlogen waardoor er naar oude gewoonte op regelmatige tijdstippen activiteiten zullen doorgaan. In november staat een dag over compostthee op het programma (vervolg op eerdere studiedag over dit onderwerp) en in december een nieuwjaarsklim/drink. Daarnaast volgt nog een webinar over het gebruik van nuttigen (lieveheersbeestjes en gaasvliegen) om overlast van bladluizen te beperken. En er zijn genoeg ideeën om het hele jaar 2022 al te vullen.

Adres Arboweekend 2021:

Kattenberg 5
9880 Aalter

 

Inschrijven kan via volgende link: