Bomen Beter Beheren

8 november 2014 Belgian Cut

Belgian Cut

Na een inspirerend veteranenkampioenschap en een spetterende “merkwaardige bomenreis” in Duitsland, zijn we opnieuw eens toe aan een gouwe ouwe “traditionele” studiedag.
We zijn verheugd jullie op 8 nov te mogen uitnodigen voor een veelbelovende lezing rond het beheer van en nader onderzoek bij veterane bomen. Frits Gielissen van OBTA De Linde, ons welbekend van enkele vorige leerrijke interventies, zal ons deze lezing “Belgian Cut”

voorschotelen. Enkele weken voordien, op 11 okt ll, gaf Frits deze lezing reeds ten beste voor onze noorderburen/collega’s van KPB.
Tijdens deze lezing zullen principes van het nader onderzoek bij bomen specifieker toegepast worden op veterane bomen, waar dikwijls andere wetten heersen als bij jongere bomen. Het belang van de levensfase waarin een boom verkeert zal hier cruciaal blijken te zijn.

Locatie voor dit gebeuren wordt het tot de verbeelding sprekende Freinetschooltje “De Boomhut” in de Koning Leopold III-laan 102 te 8200 St-Andries Brugge, alwaar ook Jill Butler en Ted Green ons mateloos wisten te amuseren met overzeese veterane bomen-kennis om “you” tegen te zeggen.

Programma:
13h30-14h:  voorstelling VETtree-project door Stijn Decavele en Ben Bergen
14h-17h: Lezing Frits Gielissen  met rondgang langs illustrerende bomen op het domein
17h-18h: veterane discussie met humifiërend drankje.

PDFLocatie