Bomen Beter Beheren

17 & 18 april – Onderbegroeiing bij bomen

17 & 18 april – Onderbegroeiing bij bomen

Zoals jullie hoogstwaarschijnlijk reeds hebben gezien op onze activiteitenkalender, is onze eerstvolgende activiteit niet ingepland volgens ons vaste verloop van studiedagen.

Het wordt een studietweedaagse die verder borduurt op hetDomaine du Chantier, Route de Logne 8, 4190 Vieuxville. onderwerp van onze studiedag op de algemene vergadering van vorig jaar nl.: onderbegroeiing bij bomen.

In samenspraak met onze hoofdspreker (John Rigaux) is de studiedag in april ingepland omdat er dan een uitbundige bloei van tal van voorjaarsflora is. John nodigt ons uit in zijn thuisomgeving daarom zal de studiedag doorgaan in omgeving Durbuy.

Op vrijdag 17 april om 14.00 u. zal onze studiedag van start gaan met een lezing verzorgd door Arie Koster onder meer bekend als drijvende kracht achter de website bijenhelpdesk.nl.

Het college van Arie Koster zal handelen over onderbegroeiing in gesloten beplanting, kruid- en struiklaag in bosplantsoen in relatie met bodem en beheer onder meer door lichtregulatie. Ecologische beplantingen zijn dan ook meestal afgeleid van min of meer natuurlijke bossen.

Zaterdagvoormiddag zal Jan Van Bogaert, HPG-lesgever en beheerder van de plantencollectie van Hof ter Saksen, een lezing geven over zijn jarenlange ervaring met onderbegroeiing bij bomen.

In de namiddag worden we op sleeptouw genomen door John Rigaux. John is onder meer bekend van het boek de ekologische siertuin en heeft een enorme kennis over gebruik en toepassing van planten.

 

Wij ontvangen u vanaf 12 u. in Domaine du Chantier, Route de Logne 8, 4190 Vieuxville.

Middagmaal, avondmaal, overnachting, ontbijt en middagmaal op 17 en 18 april worden door BBB voorzien.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk voor de boeking van het hotel.

Kostprijs deelname: 120 €